Австрия

Австрия е вътрешноконтинентална страна, разположена в Централна Европа. Държавата граничи с Германия и Чехия на север, Лихтенщайн и Швейцария на запад, Италия и Словения на юг, а на изток със Словакия и Унгария. За нас българите е важно да знаем, че Австрия е с подобно на България население и територия.

В страната преобладава планинският релеф, като 2/3 от територията са заети от Източните Алпи, на север се намира южната част на Чешкия масив, а на изток - западната част на Среднодунавската низина.

Алпите и плодотворните равнини по долината на река Дунав са били заселени още от праисторическо време. Предимно на добива на сол се е дължало богатството на келтските колонии, населявали територията на източните Алпи. През 1165 г.   Хенрих II създава самостоятелно херцогство Австрия. През 1438 г. Хабсбургите стават императори на Свещената Римска империя. Дуалистичната монархия Австро-Унгария  е образувана четири века по-късно- през 1867 г. След Първата световна война Австро–Унгария е разпокъсана, тогава се обособяват държавите Чехословакия, Австрия и Унгария. На 12 ноември 1918 г. е учредена Република Австрия. Историята, културата, природата и архитектурата карат много хора да мечтаят за екскурзия в Австрия всяка година. Виена е най - търсената от туристите дестинация.

Република Австрия е федерална държава, която административно е разделена на 8 провинции и приравненената. Президентът на Австрия се избира за 6 години. Парламентът е двукамерен - състои се от Национален съвет  и Федерален съвет. Начело на правителството стои федерален канцлер.

Красивата Австрия за всеки, който желае да се докосне до средновековието и още нещо….. С ежедневните полети на 4 компании, всеки може да си купи самолетен билет, с който да посети тази приказна страна, особенно по коледните празниции. Тогава тя просто се преражда за пореден път, всичко е толкова красиво и неземно, че човек не иска да си тръгне! Вашата екскурзия в Австрия е гарантирана с добри преживявания!

In case you’re interested in knowing more info on kwa maritane, stop by http://kwamaritanebookings.co.za

The professional company cyprus-villa-retreats provides all the information on villas in paphos.